Deadwood

Moderators: Shadax, lepotila, Ephief

Deadwood

Postby Ephief » Wed Jan 25, 2006 2:58 am

Oho, Suomen televisiossa näytetään hypetetty sarja, jota en ole etukäteen nähnyt.

Käyköhän tässäkin sama mitä kävi Carnivalessa, en pysy kärryillä sarjan tapahtumista, kun en saa itse määrätä katseluaikaa. Jää kuitenkin joku jakso jossain vaiheessa väliin ja sitten ollaankin jo monta sataa metriä kärryjä jäljessä. No, onneksi Deadwood ei vaikuta yhtä "keskittymiskykyä vaativalta" sarjalta kuin Carnivale.

Jotenkin en usko, että sarja on aivan yhtä historiallisesti paikkaansapitävä kuin mitä mainostetaan. On se sentään huomattavasti "perinteistä" Villin lännen mielikuvaa synkempi, mistä luonnollisesti ei voi kuin antaa plussaa.
User avatar
Ephief
 
Posts: 762
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:17 pm

Postby Shadax » Wed Jan 25, 2006 9:07 pm

Deadwoodin seuraamista en taida tällä erää aloittaa, ehkä DVD:ltä sitten.

Sarjan todenmukaisuudesta sen verran, että hahmokaarti kattaa sekä täysin fiktiivisiä hahmoja että oikeasti eläneitä henkilöitä Calamity Janen kaltaisista julkkiksista vähemmän tunnettuihin rivikansalaisiin.

Villin lännen illuusio näytti ihan näkemieni pätkien perusteella tavallista yksityiskohtaisemmin rakennetulta. Realismihan on kuitenkin loppujen lopuksi äärimmäisen suhteellinen käsite, pääasia ettei Deadwoodissa ihan autoilla ajeta.

Tai no, toimihan sekin ratkaisu vielä Mel Brooksin Villiä hurjemmassa lännessä. Kuten myös musta sheriffi.
User avatar
Shadax
 
Posts: 337
Joined: Sat Jan 21, 2006 6:32 pm

Postby Shadax » Fri Feb 10, 2006 6:35 pm

Nelonen vastasi saamaansa asiakaspalautteeseen tuossa viikko, pari sitten vaihtamalla Deadwoodin pan & scan-esitykset laajakuvaksi. Kiitettävä veto neloselta, katsomismotivaatiokin nousi siinä samalla.

En nyt ole ihan varma siitä että vaatiiko Deadwood enemmän keskittymistä kuin Carnivale, mutta kieltämättä tuo pahan Lovejoyn juonitteluverkosto ei ole ihan tuntunut täysin selkeältä parin ekan jakson missaamisen jälkeen. Mitä kaikkea hän tekee, kuka on kenen puolella ja miksi? No, eiköhän se siitä selkiydy.

Kääntäjä on jättänyt odotetusti valtaosan kirosanoista suomentamatta. Buu! Eräässä episodissa pitäisi muuten olla kiroilua n. seitsemän minuutin edestä, jakson litanoihin voi törmätä myös hienostuneesssa mp3-muodossa kun netissä seikkailee.

Diin, ja Wild Bill Hickok sai sitten luodista. Jakson tapahtumat näyttivät menevän kohtuullisen hyvin yksiin tositapah... , tai siis ainakin Wikipedian kertomusten kanssa noiden Hickokin viimeisten hetkien osalta. Korttisuora "dead man's hand" ei saanut sentään huomiota, ainakaan vielä.
User avatar
Shadax
 
Posts: 337
Joined: Sat Jan 21, 2006 6:32 pm

Postby Ephief » Sat Feb 11, 2006 3:06 am

(Viimeisimmän jakson yli nukuin.)

Carnivalesta putosin kärryiltä heti, kun toinen jakso jäi näkemättä. Ei sitä sen jälkeen enää jaksanut katsoa ollenkaan.

Ja käyttäisivät jotain muutakin kirosanaa kuin 'cocksucker' :P
User avatar
Ephief
 
Posts: 762
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:17 pm

Postby Shadax » Sun Feb 12, 2006 3:52 pm

Carnivalen tarina etenee kieltämättä melkoisen hitaasti, mutta varmasti. Filleriä en muista ykköskaudella nähneeni, jollei sitten joku ihmissuhdekuvio osoitu pääjuonen kannalta vähemmän tärkeäksi kakkoskaudella.

Melkein kuten Babylon vitosen tai Buffyn tapauksissa, joka jaksohan tuossa pitää katsoa jotta jutussa mukana pysyy.

Carnivalen eka kausi on kyllä poikkeuksellisen komeaa ja tiivistä työtä, ei tuollaiseen tekniseen panostukseen oikein törmää mysteerisarjojen ekojen kausien kohdalla. Näyttelykin on ihmeen tasokasta. :-k

Mutta on se Carnivalen tunnelmakin ihmeen hyvin kohdillaan, en epäröisi kausiboksin ostoa vaikka suoraan kaupan DVD-hyllyltä.

Deadwood on selvästi erilaista touhua, tavallaan jopa arkisempaa kuin Carnivalen kuvaus. Tai onhan karnivaalissa runsaasti yliluonnolisia tapahtumia, mutta itse sirkusympäristön kuvausta on elävöitetty runsaasti oikean elämän yksityiskohdilla. Länkkärisarjassa noita riittää.

Saas nähdä miten pitkälle Deadwoodissa päästään, Carnivale tyssäsi toiseen kauteen eikä juonessa päästy ilmiselvästikään toisen maailmansodan tiimellyksiin. Tiedetäänhän myös Deadwoodin kohdalla että sen ja sen tapahtuman täytyy sattua vuoden x paikkeilla.
User avatar
Shadax
 
Posts: 337
Joined: Sat Jan 21, 2006 6:32 pm

Postby Neonomide » Sun Mar 12, 2006 4:38 am

Ämppärisoittimessani viihtyy edelleen "Seven minutes in Deadwood", johon on koottu kaikki kirosanoja sisältävät lauseet yhdestä sarjan jaksosta. Takuuvarma tapa piristää päivää!
User avatar
Neonomide
 
Posts: 17
Joined: Sun Mar 12, 2006 4:23 am
Location: Joensuu

Postby Shadax » Thu Mar 16, 2006 8:42 pm

Veronica Mars päätyi sikojenruoaksi kasinonhoitajan pidettyä oman hellävaraisen tuomiostuimensa rötöstelijälle. Paino sanolla hellävarainen ja tuomio. Way to go!
User avatar
Shadax
 
Posts: 337
Joined: Sat Jan 21, 2006 6:32 pm

Postby Shadax » Fri Apr 14, 2006 2:38 am

Katsoiko kukaan muu foorumin väestä Deadwoodin ykköskauden loppuun asti? Keskittymistä vaativaksi sarjaksihan tuo osoittautui, eikä lähetysaikakaan ollut paras mahdollinen.

Finaalijakso päättyi hienosti. Cliffhangeria ei ollut eikä sellaista oikeastaan mihinkään olisi tarvittu.

Tuo pastorin tarina on ainakin Wikipedian tietojen perusteella pitkälti erilainen kuin tosielämän esikuvansa. Eipä siinä mitään kun kerran näin messevää meinikiä saatiin aikaiseksi. Al Swearengenin hyvätkin teot ovat kumman synkkiä ja moraalin kannalta kaikkea muuta kuin suoraviivaisia, sama näköjään pätee joskus tohtoriinkin. Näkisipä näin intensiivistä näyttelijätyötä muissakin sarjoissa.:)

No, ei kai pidä spoilata kuvioita sen enempää jos kukaan muu ei katsonut loppukautta.

Nyt viimeistään tuntuu siltä että Lostilla on pikku ongelma: se ei ole Deadwood. No offence...
User avatar
Shadax
 
Posts: 337
Joined: Sat Jan 21, 2006 6:32 pm

Postby lepotila » Mon Apr 17, 2006 7:56 pm

Yhdeksännessä jaksossa olen keräämässä niitä koneelleni, sitten kun ensimmäinen tuotantokausi teksteineen on valmiina niin on tarkoituksena onttaa sellainen mukava tuotantokauden mittainen maraton jonain kauniina kevätyönä.. Ensimmäisen jakson vasta olen ko sarjaa nähnyt. Paha sanoa mitään tai olla sanomatta. HYY.
Image
User avatar
lepotila
 
Posts: 560
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:14 pm
Location: Joensuu

Postby Shadax » Tue May 08, 2007 9:26 pm

Olinko täällä ainoa jonka mielestä Deadwood jäi näin kolmoskauden päätteeksi aika kesken? Vai olinko ainoa joka sarjan loppuun asti katsoi?

No, aika kiitettävän omaleimaisen ja tasokkaan länkkärin saivat aikaisiksi. Ykköskauden jälkeen sarjan inhorealistisia sävyjä alettiin vähän omituisesti korvaamaan melkoisen teatraalisilla piirteillä. Vaikka tuota tyylinmuutosta, ja etenkin yhä monimutkaisemmaksi menevää dialogia onkin välillä kritisoitu, ainakin minusta homma pysyi alun jälkeenkin ihmeen hyvin kasassa.

Pitempään tämä kesti kuin Carnivàle ja Rooma, mutta kyllä tätä olisi mielellään paljon pitemmällekin seurannut. Toivottavasti ne pari kaavailtua tv-elokuvaa vielä valmistuvat joku päivä, sarja saisi samalla edes jonkinmoisen lopetuksen.
User avatar
Shadax
 
Posts: 337
Joined: Sat Jan 21, 2006 6:32 pm

Postby lepotila » Wed May 09, 2007 8:51 am

Ekassa tuotantokaudessa ollaan vielä menossa niin paha sanoa mitn. Pitäisi tuo Romen toinen tuotantokausikin katsella ensin poies.
Image
User avatar
lepotila
 
Posts: 560
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:14 pm
Location: Joensuu

Postby Ephief » Wed May 09, 2007 6:49 pm

En minäkään ole katsonut kuin muutaman jakson. Televisiosta ei voi seurata mitään sarjoja ja muutenkin on/oli jo noita sarjoja seurannassa ihan kivasti.

Twin Peakskin jäi kesken, kun joutui televisiosta seuraamaan.
User avatar
Ephief
 
Posts: 762
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:17 pm

Postby Shadax » Thu May 10, 2007 1:36 am

Jeps jeps. Jimtv pyörittää noita Deadwoodin uusintoja aina perjantai-iltaisin, mutta alusta loppuunhan tämäkin kannattaa katsoa.

Tuo Twin Peaksin kuvanlaatu on kyllä ihmeen suttuista noissa maikkarin ja subbarin lähetyksissä. Ja lähetysaikojen sekavuudestakin olen kuullut nipotusta. Parempi kyllä tällä hetkellä katsoa tuota sarjaa DVD:ltä kuin telkusta, vaikka vuokrattuna tai lainattuna jos ei muuten. Jo remasteroidun kuvan ja äänen vuoksi.
User avatar
Shadax
 
Posts: 337
Joined: Sat Jan 21, 2006 6:32 pm


Return to Elokuvat & TV

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron