Spotify

Moderators: Shadax, lepotila, Ephief

Spotify

Postby _^^o » Sat Jul 25, 2009 10:46 pm

Muutaman käyttökuukauden jälkeen pitänee muutama sananen lausahtaa Spotify-nettiradiosta.

Positiivisena seikkana on ehdottomasti valikoiman kattavuus. Vaikka puutteita on paljonkin, niin hyvin toimivan radioaseman Spotifyn valikoimista saa itselleen kasattua. Toinen seikka mikä herätti huomiota oli ohjelmiston ulkonäkö, joka oli varsin paljon sukua Applen Itunesille, olematta kuitenkaan yhtä epäkäytännöllisen kömpelö tai raskas.

Last.fm-linkitys on statistiikkahenkisen kuuntelijan mieleen, tästä suuri plussa. Ilmaisen version mainoksetkaan eivät satunnaisessa kuuntelussa haittaa, niiden frekvenssi ei niin suuri ole. Soittolistojen jakaminen on hauska ominaisuus sopivalla kaveriporukalla.

Normaalin laajakaistan kanssa ei suurempia katkoksia yhteydessö ole ollut. Kevyeen kuunteluun erittäin toimiva ja helppokäyttöinen palvelu.

http://www.spotify.com/en/
Teoriassahan tuo on mahdotonta, mutta käytäntö kumoaa toistuvasti väitteen.
User avatar
_^^o
Site Admin
 
Posts: 765
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:03 pm

Postby Ephief » Fri Aug 07, 2009 11:52 pm

Aivan alussa palvelu tuntui uskomattoman hyvältä, mutta vähitellen musiikkitarjonna rajallisuus alkoi häiritsemään. Vaikka tarjolla on kuitenkin silti melko kelvollinen kattaus kansainvälistä musiikkia -- suomalainen musiikki mukaan lukien -- on musiikki valikoima silti vielä aivan liian suppea, että palvelusta voisi maksaa 10 euroa kuussa.

Mistä päästäänkin toiseen aasinsiltaan. Mainokset ärsyttävät ilmaisversiosssa. Kun yhden levyn (noin 10 kappaletta) kuuntelun aikana kuulee kaksi mainosta, joista kumpikaan ei ole mitään muuta kuin Spotifyn omia juttuja mainostava, ollaan aivan väärillä raiteilla. Ymmärrän kyllä, että Suomen kokoisessa maassa kohdistettujen mainosten saaminen voi olla vaikeaa, mutta ei niitä toteutumattomia mainoksia silti kannata Spotifyn omilla jankutuksilla korvata.

Viimeisenä, mutta silti ärsyttävänä piirteenä täytyy nostaa esiin Spotify-soittimen käytettävyys ja ulkonäkö. Applen iTunesin asensin kerran, enkä ole sen jälkeen tahtonut kustakaan siihen suuntaan. Spotifyn soittimessa ei minusta ole juuri mitään hyvää ja/tai loogista. Jo pelkkä stop-napin puuttuminen pilaa koko soittimen. Vaikka Last.fm-tuki onkin ehdottomasti positiivinen (ja henkilökohtaisesti jopa pakollinen osa) mitä tahansa PC-musiikkisoitinta, on aivan idioottimaista, että kappale scrobblataan vasta, kun kappale vaihtuu, eli kun haluaa lopettaa musiikin kuuntelun ennen kappaleen loppua, pitää painaa kahta nappia, että tieto kappaleen kuuntelemisesta päätyy Last.fm-palvelimelle.

Voisin kyllä enemmänkin paasata soittimen epäkäytettävyydestä, mutta enpä nyt tällä kertaa jaksa, ja totean vain, että susi mikä susi.

Pystyn kyllä ohjelmassa avaamaan soittolistoja, mutta en ole vielä onnistunut avaamaan yhtään soittolistaa, joita voisin mielestäni/tietääkseni myös muokata.
User avatar
Ephief
 
Posts: 762
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:17 pm

Postby Ephief » Sat Mar 15, 2014 3:30 pm

Nyt on ollut jo pari-kolme vuotta Premium-versio käytössä ja kaikki muu musiikinkuuntelu on huomattavasti vähentynyt. Käytän Spotifyä sekä töissä että kotona. MP3-tiedostoja tulee enää hyvin harvoin kuunneltua, saati musiikkia suoraan CD-levyltä.

Spotifyn musiikkikirjastokin on laajentunut kiitettävästi ja nyt sieltäkin löytää yhä marginaalisempia yhtyeitä ja musiikkityylejä. Soittolistojen ja suositusten kautta se toimii nykyään myös pääasiallisena uuden musiikin kanavana minulle. Kiitettävän moni uusi levy löytyy myös Spotifystä, joten kun kuulen uudesta artistista tai levystä muualta, voin yleensä kuunnella sitä Spotifystä.
User avatar
Ephief
 
Posts: 762
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:17 pm

Postby pyry » Sat Apr 12, 2014 6:23 pm

Live-keikkoja lukuunottamatta en itse tätä nykyä juuri musiikkia muuta kautta kuuntelekaan kuin Spotifysta. Ite kun en juurikaan mitään marginaalimusiikkia kuuntele niin on aika satavarma että mielen päällä olevat artistit löytävät tiensä korviini ko. palvelun kautta.

Niin ja miusta käyttöliittymä on sekä koneella että puhelimessa mitä yksinkertaisin käyttää.
´'`´'`´'`´'`´'`´'`´'`
User avatar
pyry
 
Posts: 39
Joined: Wed Jun 14, 2006 11:06 pm
Location: Joensuu

Postby Ephief » Sat Apr 12, 2014 10:19 pm

pyry wrote:Niin ja miusta käyttöliittymä on sekä koneella että puhelimessa mitä yksinkertaisin käyttää.


Minä taas en tykkää yhtään Spotifyn käyttöliittymästä ja tämä uusin muutos huononsi sitä vielä entisestään. En käsitä, miten noin iso firma voi olla noin pihalla käyttöliittymäsuunnittelusta.
User avatar
Ephief
 
Posts: 762
Joined: Sat Jan 21, 2006 5:17 pm


Return to Musiikki

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron